De TMA talentenanalyse

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun talenten ligt.  De TMA talentenanalyse brengt 22 drijfveren en 44 talenten van jou in kaart. Ook krijg je hiermee inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA Competenties. Het invullen van de talentenanalyse duurt ongeveer een uur.Je vult een digitale vragenlijst in die bestaat uit stellingen en gedragsvoorbeelden waaruit je steeds kiest welke het beste bij je past. De uitkomsten van de talentenanalyse analyseren wij. We  brengen de talenten met elkaar in verband en analyseren welke talenten elkaar versterken en welke elkaar neutraliseren.

 

De cognitieve capaciteiten analyses

De TMA-cognitieve analyses zijn beschikbaar op MBO en HBO/WO niveau. De volgende capaciteiten analyses zijn beschikbaar:

  • Logisch figuurlijk inzicht
  • Logisch cijfermatig inzicht
  • Logisch taal inzicht
  • Technisch inzicht
  • Controleren
  • Rekenvaardigheid

 

360 Graden feedback overzicht

Om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van je huidige gedrag in je werksituatie kunnen we ook de 360 graden feedbacktool inzetten. Bij dit instrument gaat het om het verzamelen van feedback van een aantal verschillende personen in je werkomgeving. De TMA Methode faciliteert 360 graden feedback met de competenties van de organisatie of de competenties van TMA.

 

Beroepssectoren en Activiteiten Interesse Analyse

De Beroepssectoren en Activiteiten Interesse Analyse kan op 2 niveaus worden ingezet:

  • Vanaf HAVO tot en met universitair niveau
  • Vanaf basisonderwijs tot en met MBO niveau

 

De test geeft aan in welke sectoren je geïnteresseerd bent en waar je voorkeur naar uitgaat. .

 

TMA Job Finder

De TMA Job Finder bevat 4000+ beroepen variërend van basis- tot universitair niveau. Per beroep zijn het niveau, activiteiten, competenties en talenten toegelicht. Van alle beroepen is bovendien aanvullende informatie op te vragen. Met één muisklik zijn per beroep de bestaande vacatures op te vragen. De vacatures kunnen worden weergegeven per gewenste stad of gebied. De koppeling met de TMA Job Finder zoekt dagelijks duizenden bedrijven- en alle grote vacaturesites en uitzendbureaus binnen 33 branches door.